staende-boxningssack-everlast2En fristående boxningssäck är oftast det bästa alternativet när det kommer till effektiv konditionsträning men tyvärr är de också dyrast och för någon som aldrig har provat på en boxningssäck kan det vara svårt att motivera köpet av en sådan dyr sak som första boxningssäck.

Det finns ganska så många fördelar med en stående boxningssäck och det allra bästa med dessa är att man inte ens behöver tänka på vart man kan hänga upp boxningssäcken för den är stationerad på golvet. Men det är också en nackdel för de är inte helt enkla att flytta även om det går, det är dock något man bör undvika så länge det inte är en gång i veckan eller något.

Foten på den stående boxningssäcken är nästan alltid överdraget av gummi så att den inte skadar golvet vid flytt.

Det är inte heller alltid möjligt att hänga upp en boxningssäck i taket eller på väggen av flera anledningar. Några av de anledningar skulle kunna vara att man faktiskt saknar kunskapen hur man gör eller att materialet inte går att fästa i även om det är ganska ovanligt.

Tips:

Oftast vill de att man fyller foten med vatten men många tycker det är ganska irriterande då varje slag skapar ett skvalpande ljud från foten. Ett bättre alternativ är att faktiskt fylla foten med sand för då skapas det inga ljud alls när du sätter igång och bankar.

Fördelar

  • Du kommer snabbt igång, det krävs inget förarbete förutom med att fylla foten med vatten eller sand och sedan är du igång direkt.
  • Du behöver inte tänka på var du kan placera boxningssäcken i och med du slipper göra några hål i väggar och tak.
  • En stående boxningssäck är extremt effektiv då den inte gungar något i huvudtaget vilket gör att du inte behöver t.ex. stoppa säcken varje gång du har sparkat.

Nackdelar

  • Priset är helt klart en nackdel men är man intresserad av att investera i sin träning så kan detta vara det bästa alternativet beroende på dina möjligheter i hemmet.
  • Den går att flytta omkring men den är förbannat tung men vad gör man inte för att kunna träna.

Du kommer inte bli minssnöjd med en fristående boxningssäck

En stående slagsäck utan någon som helst montering är för många det bästa alternativet och är du väldigt osäker kring borrning med mera så kan detta vara det bästa valet för dig. En boxningssäck som står fristående har många fördelar, speciellt för de som bor i lägenhet och saknar utrymmet.

Det är helt klart ett bra alternativ för de som inte får lov att borra i sin lägenhet eller om det inte finns möjlighet. En stående boxsäck är oftast dyrare, men finns där inget alternativ så är det detta som gäller. Det finns ställningar att köpa, men det är inget man monterar upp inomhus. Det skulle i så fall vara för garaget eller förrådet.

En fristående boxningssäck är minst lika bra som hängande även om de flesta föredrar hängande. Vi kan nästan garantera dig att du kommer bli väldigt nöjd med en boxningssäck som är stående.

Det finns stående boxningssäckar i precis varje prisklass, allt från 2000 kronor upp till över 10 000. Vad som passar dig bäst är upp till dig och det finns ett stort urval av olika modeller då dessa även används till så kallad martial arts så som MMA / kickboxning med mera.