mer-om-boxningssackVi på boxningssäckar.se har ett stort intresse kring träning och vi förespråkar alltid en varierad träning för att inte tappa sin motivation som är så viktig att hålla i gång för att lyckas. Boxningssäcken är ett bra komplement till annan träning men även som huvudträning där man kanske har gång/löpning som träningskomplement.

Tränings på boxningssäck ger riktigt bra konditionsträning men du bygger även muskler efter allt boxande men det är inte bara konditionen och musklerna som blir tränade. Slänger du även in lite sparkar tränar du mycket balans och koordination.

Tips – Hitta tekniken

Känner du någon som utför någon form av kampsport t.ex. taekwondo eller boxning så ta hjälp av den personen för att hitta den rätta tekniken redan från början så har du en riktigt bra grund att stå på redan från början så du slipper lära om något.

Känner du inte någon som utövar någon kampsport så gå en enklare kurs eller bara besök det lokala kampsportscentret för att få lite tips och många gånger har de prova på dagar som du kan besöka. Annars finns det också en hel del tips på Youtube som kan hjälpa dig i rätt riktning.

Det finns flera fördelar att lära sig tekniken från början, för det första så lär du dig lite självförsvar men du undviker även skador.

Kolla in våra länktips är på hemsidan.