Många drar sig för att beställa en boxningssäck på grund av själva monteringen. Det finns stående boxningssäckar att köpa men det passar helt enkelt inte alla personer och det är ganska skönt att ha en boxningssäck som hänger ovanför golvet. Det finns ett par olika alternativ att välja mellan och mycket hänger på hur ditt hem ser ut.

Är det betongtak eller trätak med träregel?

Exempel på takkrok för trä och betong.

Enklast att montera upp ett fäste på är antingen i en ordentlig träregel eller ett betongtak. Till betong så behöver man en ordentlig slaghammare som kan borra i betong, men dessa finns att hyra hos lokala byggvaruhus för en billig peng så lägg inte några pengar på att köpa en maskin.

Att borra i en träregel är enkelt och många gånger har de flesta personer tillgång till en borrmaskin i hemmet vilket gör detta till det bästa alternativet.

Är det betong eller träreglar så är det en enkel takkrok som gäller och gärna en som kan snurra då det underlättar rörelserna för boxningssäcken. Det blir helt enkelt inte lika stelt.

Just denna typ av takkrok finns att köpa på Sporttema.

Besök Sporttema

Upphägning på vägg

Det finns kanske inte möjlighet till att montera takkroken i taket av diverse anledningar eller så vill man helt enkelt ha boxningssäcken monterad på väggen.

Det finns speciellt upphägningsjärn att köpa för montering på vägg, men se till så väggen klarar av vikten. Både när det gäller boxningssäcken, men det ska också orka med den extra påfrästning som uppkommer när du bankar på säcken.

Det minsta du behöver är en ordentlig regel att fästa säckupphägningen på och är det betongvägg du har hemma så är det helt klart det mest optimala.

Just denna typ av upphägning på vägg finns att köpa på Sporttema och kostar kring 1000-lappen.

Besök Sporttema

Montering i träregel - Video


Som du ser i videon så använder de sig ut av en regelsökare och det är helt klart rekommenderat att man använder en sådan. En regelsökare kostar inte mer än 100-200 kronor på t.ex. Jula eller Biltema och kan vara väldigt användbart i framtiden.

Montering i betong - Video

Bulten han använder i filmen är en expanderbult för betong, dessa bultar klarar väldigt stora påfrestningar och är ett krav när du ska bulta fast fästet i betong.

Montering för väggställning - Video


Här är en väldigt bra video som verkligen går in på alla detaljer kring uppsättning av en säckupphängare för vägg.

Ett tips:

När du väl har monterat upp takkrok eller ställning för vägg och så vidare så passa på att köpa en fjäder som boxningssäcken kan hänga på. Lite som ett mellanlager mellan boxningssäcken och kroken, detta är för att de flesta vibrationer kan absorberas av fjädern. Detta  gör att det inte blir lika mycket vibrationer i ställningen/kroken och så finns inte risken för att vibrationer ska fortplanta sig till närliggande grannar. 

Det gör också att takkroken / väggställningen inte tar lika mycket stryk och det minimerar risken för att bultarna kan skruva ut sig själva på grund av vibrationerna.