Vi har valt ut några butiker som har ett bra utbud av boxningsprylar men framförallt utbudet av boxningssäckar och dess tillbehör. Letar man efter en vanligt traditionell boxningssäck krävs det dessa saker.

  • En boxningssäck helst över 40 kg så att den inte gungar för mycket.
  • En bra upphängning/takkrok som orkar vikten men i vissa fall vill man även ha stöd för kullager till t.ex. slagbollar/päronbollar. Ska du borra i betong så kommer du även behöva köpa hem ett par expander bultar för betong, dessa finns i närmsta byggvaruhus.
  • Ett par bra boxningshandskar.

 

Sporttema

sporttemaSporttema säljer hela kittet man behöver för att komma igång med sin konditionsträning med hjälp av boxningssäck. De säljer stora ordentliga boxningssäckar som väger över 40 kg och många gånger går det att utöka den vikten relativt enkelt. Sporttema säljer även ordentliga takkrokar men också fästen som gör det möjligt att hänga säcken direkt på väggen.

Sportgymbutiken

sportgymbutikenSportgymbutiken har också ett väldigt bra utbud med allt vad du kan tänkas behöva för att starta upp din boxningsträning snarast. De säljer flera olika typer av fästen och har ett bra utbud av klassiska boxningssäckar men även slagdockor. Många av deras produkter kommer från Genuine Fghter Gear som är ett känt märke med hög kvalitet.

 

Kostnad

Kostnaden springer snabbt i väg om du ska ha märkesprylar direkt från början men om du ska ha en boxningssäck som håller väldigt länge kan det vara rätt väg att gå direkt från början. Men även om du inte väljer boxningssäck från något av de kända märkena så kommer priset ändå hamna någonstans på runt 2000-2500 kronor med all utrustning men det är väldigt mycket man får för pengarna.

Snåla inte med handskarna för det kommer du ångra djupt om du gör och träningen kommer bli lidande. Skyddsutrustning kan man inte snåla med och handskarna är minst lika viktiga som boxningssäcken i det här fallet. Du får räkna med ungefär 500 kronor för ett par bra handskar.

Ska du bara ha ett fäste i taket så blir upphängningen väldigt billigt och det finns enkla upphängningskrokar för bara någon 100-lapp. Är det i betong du ska borra i så rekommenderar vi att du hyr en slagborr för någon hundring i stället för att köpa en som bara ligger och samlar damm. En bra slagborr kostar ganska mycket och de billigare på t.ex. Jula gör inte sitt jobb alltid, lite beroende på om det är hårdbetong eller inte.

Ta inte risken utan hyr en slagborr i stället, det är billigare och du slipper sitta med en onödig maskin efter montering.