För de flesta föräldrar kan det känns väldigt kontraproduktiv att skicka sina barn till kampsportsträningar eller låta barn träna på boxningssäckar hemma i hemmet. Vi lever i en kultur som nästan glorifierar våld i både musik eller TV-spel och även i filmer/serier. Med rätt typ av träning så motverkar man ett våldsamt beteende.

Det finns boxningssäckar för barn, oftast kallas de för Junior Boxningssäck. De är inte helt vanliga, men det finns att få tag i shopparna på nätet. Boxningssäck till barn är framförallt lättare och väger oftast precis över 10 kilo och även storleken är betydligt mindre. Perfekt för föräldrar som vill lära sitt barn självdisciplin och främja fysik aktivitet.

Sportgymbutiken har ett par olika paket för just barn / junior.

Sportgymbutiken

 

Ska man låta sitt barn träna på boxningssäck / kampsport?

Barn drar väldigt stor nytta av att träna någon form av kampsport. Det är både intressant och nyttigt för utvecklingen och det bästa är om man kan även kombinera träning hos en boxningsklubb.

Det är definitivt inte kontra produktivt att låta barn träna kampsporter, rapporter visar precis tvärtom.

Här är en lista över vilka anledningar till varför just ditt barn ska få träna boxning eller någon form av kampsport.

 

Sex anledningar till varför ditt barn ska träna boxning

  1. Självdisciplin – Detta är helt klart en av de bästa fördelarna med att träna någon form av kampsport och framförallt boxning. All form av boxning har ett fokus på självdisciplin  och det är viktigt att kunna behärska sig själv för att utvecklas.
  2. Fysisk aktivitet – Boxningssäck för barn är väldigt krävande och är i högsta grad fysiskt. Perfekt för att minska timmarna framför TVn eller TV-spel. Andra saker påverkas också positivt som att vila och ta det lugn uppskattas betydligt mer. Ett bra sätt för att lära sig att koppla av efteråt.
  3. Självkänsla – Utveckling ger oftast ett ökat självförtroende när barnet inser sin egen förmåga. Barn med bättre självkänsla och självförtroende klarar sig oftast bättre senare i livet.
  4. Respekt – Många barn idag saknar respekt för auktoriteter och något som barn lär sig på boxningsklubben är respekt för kamrater och tränare. Barn inser ganska snabbt att det blir betydligt bättre miljö om man respekterar sin omgivning.
  5. Förmågan att lyssna – För att kunna utvecklas så behöver man kunna lyssna och genom att barn lyssnar på någon instruktör så kommer detta automatiskt. Barn lär sig snabbt hur effektivt det är att lyssna och hänga med på instruktionerna.
  6. Ideologi – Många har bilden av att kampsport är våldsamt, men det är inte alls där fokuset ligger. Mycket är fördomar och vi matas ständigt med bilden av kampsport främjar det våldsamma beteendet genom TV och Film. Faktum är att de flesta kampsporter är framtagna genom att vara defensiv d.v.s. försvara sig själv. Med ett ökat självförtroende så har det visat sig att man många gånger bättre undviker våldsamma situationer i livet.